Go Ahead verliest oefenpot ondanks hilarische flater Belgische doelman

Go Ahead Eagles heeft vrijdagmiddag een nipte nederlaag geleden tegen de Belgische topclub Union Sint-Gillis. In Diepenveen, onder de rook van Deventer, won de vicekampioen van de Pro League met 1-2. De wedstrijd was vooral opmerkelijk door een hilarisch moment bij het Eagles-doelpunt.

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het was een opluchting dat er überhaupt nog gevoetbald kon worden: het beoogde speelveld in Zutphen was door de hevige regenval onbespeelbaar geworden. Op het kunstgras in Diepenveen beging de jonge doelman Vic Chambaere in de zevende minuut een behoorlijke flater. Een diepe bal van Mats Deijl was net iets te hard, Deijl draaide zich al om zodat hij weer kon verdedigen want Chambaere kon deze bal zo oppakken.

Het probleem: dat deed hij niet. De doelman dook wel, maar vergat de bal te klemmen. Spits Victor Edvardsen pakte het cadeautje uit en zette de ploeg van Paul Simonis op 1-0. Door twee goals van de Brusselaars in de tweede helft, behaalde de geel-blauwe formatie nog wel de overwinning. Over een kleine twee weken treft Kowet in de eigen Adelaarshorst SK Brann in de tweede voorronde van de Conference League.