Go Ahead volgt eerste Conference League-loting van nieuwe seizoen op de voet

Reacties

In enkele landen worden de laatste restanten van het seizoen nog volgemaakt en het EK is pas amper begonnen. Maar de eerste Conference League-loting van het seizoen is alweer gedaan. De potentiële tegenstanders van Go Ahead Eagles zijn dinsdag aan elkaar gekoppeld.

Go Ahead volgt eerste Conference League-loting van nieuwe seizoen op de voet
© Pro Shots

In de eerste ronde werden alle teams dinsdag aan elkaar gekoppeld via een soort massaloting. Er werden groepen gemaakt met geplaatste en ongeplaatste teams, waarbij alle teams werden genummerd. Vervolgens werden er nummers getrokken en kwamen al die nummers, verdeeld over de verschillende groepen, direct tegen elkaar te staan. Er kwamen dus alleen cijfers uit de kokers, in plaats van teams. 

De winnaars uit al die wedstrijden zijn mogelijke tegenstanders voor Go Ahead Eagles, dat een geplaatste status heeft bij de loting voor de tweede ronde. Die vindt woensdag (morgen) al plaats. Ook daarbij wordt gewerkt met groepen: in de ochtend kent Kowet een groot deel van de vermoedelijke tegenstanders dus al.

Momenteel is het zo dat de formatie van René Hake nog liefst 46 mogelijke tegenstanders heeft (zie boven). Alle teams met een sterretje achter de naam zijn dinsdag aan een tegenstander gekoppeld uit de eerste ronde, die ze moeten overleven om door te stomen naar de fase waarin Go Ahead Eagles mag aantreden.

De duels worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus. De duels in de derde voorrondes van de Europa League en Conference League vinden plaats op 8 en 15 augustus, de play-offs worden afgewerkt op 22 en 29 augustus.

PSV en Feyenoord (Champions League) en AZ (Europa League) Go Ahead en Ajax de overige clubs die Nederland afvaardigt in Europa. Zij hebben hun ticket voor de groepsfase al binnen en mogen het voortraject derhalve overslaan. Twente moet nog wel aan de bak. De Tukkers stromen in bij de derde voorronde van de Champions League. De loting voor die wedstrijden is op maandag 22 juli. Rangers FC, Slavia Praag, Red Bull Salzburg en Lille zijn de mogelijke tegenstanders voor Twente.

UEFA Conference League

Stand UEFA Conference League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
APOEL Nicosia
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Astana
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Borac Banja Luka
0
0
0
0
0-0
0
0
4
NK Celje
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 20 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.