Goal afgekeurd, ruzie en spektakel: bijzonder weerzien Ramos met Real

Real Madrid is zaterdag tegen de eerste remise van het seizoen aangelopen. Dat gebeurde tegen Sevilla, dat met Sergio Ramos tegen diens oude club aantrad. De wedstrijd was van het begin tot het eind aantrekkelijk, maar kwam pas in de slotfase echt los.

Sevilla
Sevilla
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Veel ogen waren zaterdagavond gericht op Ramos, die de jeugdopleiding van Sevilla doorliep en na achttien jaar terugkeerde op het oude nest. Voor hem was het een weerzien met trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid.

Al na vier minuten was het raak toen Sevilla een corner van Real Madrid slecht uitverdedigde, Jude Bellingham de bal kreeg en Federico Valverde vervolgens via het been van Ramos scoorde. Bellingham kreeg de bal echter in buitenspelpositie, zo oordeelde de VAR en dus ging de goal niet door, tot ergernis van Bellingham.

De druk stond er vol op bij Sevilla - Real Madrid, maar als de spelers van Sevilla in opstootjes terecht kwamen, dan haalde Ramos (37) de angel uit de situatie, óf gooide hij zelf olie op het vuur. Zo was hij zo nu en dan betrokken bij een aantal opstootjes, waaronder met Antonio Rüdiger. Voor rust voorkwam hij bovendien ternauwernood een goal. Ramos was dé blikvanger van de eerste helft, in niets was te zien dat hij in de herfst van zijn carrière zit.

Sevilla staat in het rechterrijtje in La Liga, maar was tegen Real Madrid allesbehalve kansloos. De Andalusiërs lieten met name rond het half uur na om Real Madrid buitenspel te zetten, getuige de kansen van Ivan Rakitic en Djibril Sow. Real Madrid moest het hebben van bevliegingen van Vinícius Jr.

In de tweede helft ging het meer gelijk op. Doelman Kepa Arrizabalaga voorkwam de 1-0 van Rakitic, terwijl Rodrygo namens Real Madrid naliet om de score te openen. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart. Bij het aanbreken van de slotfase bracht een eigen doelpunt van David Alaba het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in extase, maar van die voorsprong genieten kon Sevilla niet. Een paar minuten om precies te zijn, daarna maakte Dani Carvajal namens Real Madrid weer gelijk. Zijn perfecte kopbal was voor doelman Orjan Nyland te machtig.

Met nog een kwartier op de klok leken beide ploegen op safe te spelen. Real Madrid wisselde nog wel, maar speelde met de handrem erop en ging niet meer voor de winst, net als Sevilla. Real Madrid staat na tien duels op 25 punten in La Liga. Het Girona van Daley Blind kan zondagmiddag in punten gelijk komen. Sevilla staat dertiende.