Godts grijpt zijn kans als onbetwiste eerste keus in de Ajax-aanval

Mika Godts was in de 4-0 overwinning van Ajax op Besiktas met twee doelpunten de gevierde man. De negentienjarige Belg zorgde voor veel dreiging vanaf de linkerflank, waar de Turkse verdediging geen antwoord op had.

Ajax
Ajax
4 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

'Het was een heerlijke avond, met veel doelpunten en goed spel', zo vertelde Godts na afloop voor de camera van Ziggo Sport. 'We waren in elk opzicht goed, met name door de opbouw. We hebben alles gedaan wat de trainer van ons vroeg en zo zijn we er goed uitgekomen.'

Godts kreeg in de tweede helft veel ruimte om zijn acties te maken en bezorgde zijn persoonlijke tegenstander Jonas Svensson een heel zware avond. 'Voor mij persoonlijk is het lekker dat ik twee keer kan scoren. In de tweede helft lag er nog meer ruimte, waardoor ik meer aan de bal kon komen en de één-op-één kon opzoeken.'

Afgelopen transferwindow zijn buitenspelers Carlos Forbs en Steven Bergwijn vertrokken uit Amsterdam. Een voordeel voor Godts? 'Nou, aan de ene kant wel, maar ze waren goede vrienden van me. Het betekent wel dat ik meer ga spelen', zo reageerde Godts bescheiden. 'Het was duidelijk dat ik dan wel meer kansen ga krijgen en de kans groter is dat ik eerste keus wordt. Ik heb geprobeerd die kans te pakken en dat ging vandaag heel goed.'