Goed nieuws voor Barcelona: salarislimiet stijgt met 57 procent

Reacties

La Liga heeft de salarislimieten van de Spaanse clubs bekendgemaakt. Opvallend is dat Barcelona 156 miljoen euro meer mag uitgeven dan vorig seizoen. Real Madrid blijft aan kop.

Goed nieuws voor Barcelona: salarislimiet stijgt met 57 procent

Omdat La Liga financieel toezicht wil houden, werkt iedere club verplicht met een salarisplafond. Wordt de limiet overschreden, dan kan La Liga restricties opleggen. Dan kun je denken aan het beperken van de uitgaven op de transfermarkt en het opschorten van spelersregistraties. Daar is Barcelona bekend mee. De club heeft in financieel opzicht een aantal zware jaren achter de rug.

Dat het beter gaat, laten de salarislimieten voor het seizoen 2024/25 zien. Voor het eerst in tweeënhalf jaar is de limiet van Barcelona gestegen. De koploper van La Liga mocht begin vorig seizoen 270 miljoen euro uitgeven. In de winter daalde dat naar 200 miljoen euro, maar inmiddels zit Barça weer in de lift. Ten opzichte van een jaar geleden is de limiet met 156 miljoen euro gestegen.

In onderstaand verhaal op VI PRO wordt uitgelegd hoe La Liga financieel toezicht houdt.

De variatie in de salarislimiet van Barcelona.
© Sport
De variatie in de salarislimiet van Barcelona.

Real Madrid beschikt over bijna het dubbele van de limiet van de concurrent uit Catalonië. De Koninklijke mag 676 miljoen euro aan salarissen uitkeren voor La Liga ingrijpt. Atlético Madrid voltooit het podium. Met een salarislimiet van 310 miljoen euro blijft Atlético op afstand de op twee na grootste club. Opgeteld is de salarislimiet van alle Spaanse clubs met 645 miljoen euro gestegen naar 2,6 miljard euro.

De salarislimieten van La Liga.
© La Liga
De salarislimieten van La Liga.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.