Goed nieuws voor Eredivisie: politie bereikt akkoord over vroegpensioen

Reacties

De politievakbonden zijn het met de regering eens geworden over een regeling voor vroegpensioen, waarmee een einde komt aan de langdurige onenigheid tussen de partijen. Het conflict leidde de afgelopen maanden tot stakingen bij de politie, met als gevolg dat onder andere twee wedstrijden van Ajax moesten worden uitgesteld.

Goed nieuws voor Eredivisie: politie bereikt akkoord over vroegpensioen

De stakingen hielden verband met het conflict tussen de politievakbonden en het Ministerie van Justitie en Veiligheid, omdat agenten de mogelijkheid wilden hebben om eerder te stoppen met werken. Zij dreigden geen gebruik te kunnen maken van de Regeling Vervroegd Uittreden, die volgend jaar afloopt. Dat is nu dus opgelost: inmiddels is afgesproken dat politiemedewerkers uit het jaar 1961 drie jaar voor hun AOW kunnen stoppen en in die periode een uitkering krijgen.

'We hebben gisteren (woensdag, red.) weer een belangrijke stap gezet', aldus NPB-voorzitter Nine Kooiman namens de politiebonden. 'Ik ben enorm trots op al die politiemedewerkers die keihard hebben geknokt voor ons vroegpensioen. Het is aan jullie te danken dat we deze stap nu zetten. Het geeft moed voor de vervolgstappen richting een structurele regeling.'

De vakbonden eisten al geruime tijd een betere regeling voor vroegpensioen, waarbij agenten eerder zouden kunnen stoppen met werken door de zware fysieke en mentale belasting van hun beroep. De onderhandelingen verliepen moeizaam en mondden uit in verschillende acties, waaronder stakingen tijdens voetbalwedstrijden. Zo werden de wedstrijden Feyenoord - Ajax en Ajax - FC Utrecht verplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.