Goed nieuws voor Oranje: angstgegner Wales snoept België punten af

Reacties

België heeft zaterdagavond in de Nations League punten gemorst tegen Wales. De Rode Duivels lieten zich in de slotfase verrassen tegen de Welshmen. Invaller Brennan Johnson bezorgde België vlak voor tijd een flinke kater.

Goed nieuws voor Oranje: angstgegner Wales snoept België punten af
Wales
Wales
1 - 1
België
België

België hoopte het flitsende optreden van woensdag tegen Polen een vervolg te geven tegen Wales, dat eerder deze week pas in de blessuretijd onderuit ging tegen Oranje. Bondscoach Roberto Martínez van België voerde vijf wisselingen door in de basisopstelling, maar deed net als tegen Oranje en Polen vanaf de eerste minuut een beroep op Kevin De Bruyne.

Aan de kant van Wales maakte Gareth Bale, tegen Oranje nog invaller, zijn opwachting in de basis. De Belgen bewaarden weinig positieve herinneringen aan de laatste vijf ontmoetingen met Wales (slechts één zege) en leken in Cardiff al snel op achterstand te komen. Een doelpunt van Ethan Ampadu werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Opleving Wales
België bleef daarna moeite houden met Wales, bij wie Bale een plaagstoot uitdeelde en Daniel James de reflexen van doelman Koen Casteels testte. Aan de andere kant werd België met name vlak voor rust dreigend. Wayne Hennessey redde op een uithaal van De Bruyne en hij zag een doelpoging van Leandro Trossard net langs de paal zeilen.

De Belgen kwamen ook sterk uit de kleedkamer. Vijf minuten na de pauze had Hennessey geen antwoord op een schot Youri Tielemans, die op aangeven van Michy Batshuayi uithaalde. België hield vervolgens de touwtjes in handen en zag de krachten bij Wales wegvloeien. Toch kwam er nog een onverwacht konijn uit de hoge hoed van het thuisland. Invaller Johnson verraste Casteels drie minuten voor tijd met een schot in de rechterhoek. De VAR bestudeerde net als vroeg in de eerste helft de beelden, maar dit keer werd het doelpunt wel toegekend aan Wales. Voor België eindigde het bezoek aan Cardiff zo in mineur.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.