Goede generale Borussia en Bayern voor onderling duel

Borussia Dortmund heeft zich met succes ontdaan van het obstakel VfL Wolfsburg, terwijl Mario Gomez achtervolger Bayern München in het goede spoor hield van de koploper.

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 1-3Borussia Dortmund leverde een geslaagde generale af voor de topper tegen Bayern München, dat woensdag naar het Westfalenstadion komt. VfL Wolfsburg, dat met vier zeges op rij bezig was aan een goede reeks, bleek niet bij machte BVB pijn te doen. Robert Lewandowski was met zijn achttiende en negentiende treffer van het seizoen de gevierde man bij Dortmund. Illkay Gündogan maakte de derde BVB-goal.

Bayern München-FC Augsburg 2-1FC Augsburg keek na 24 seconden al tegen een achterstand aan. Maar de formatie van trainer Jos Luhukay herstelde zich knap van de vroege tegenvaller, die kwam in de vorm van een doelpunt van Mario Gomez.

Halverwege de eerste helft kwam via de gelijkmaker van Ja-Cheol Koo de beloning voor het dappere verweer van FC Augsburg. Na een uur moesten de gasten toch het hoofd buigen. Gomez hielp Bayern met zijn 25ste doelpunt van het seizoen aan de zege. Arjen Robben was aangever bij de winnende treffer, waardoor de Beierse formatie met een achterstand van drie punten begint aan de topper tegen Borussia Dortmund.

1. FC Kaiserslautern-1899 Hoffenheim 1-21. FC Kaiserslautern moet sterk rekening houden met degradatie naar de Tweede Bundesliga. Na het 2-1 verlies tegen 1899 Hoffenheim is er slechts een theoretische kans op lijfsbehoud. De vijftiende nederlaag tekende zich na 71 minuten definitief af. Na de benutte strafschop voor rust van Sejad Salihovic verdubbelde Boris Vukcevic de marge.

Verder dan de aansluitingstreffer van Alexander Bugera kwam 1. FC Kaiserslautern niet. Ryan Babel kwam in de 69ste minuut in het veld bij Hoffenheim, waar Edson Braafheid de hele wedstrijd op de bank bleef.

Overige duels:FC Köln-Werder Bremen 1-1SC Freiburg-1. FC Nürnberg 2-2VfB Stuttgart-FSV Mainz 05 4-1 Foto: VI Images