Gohouri tekent met late omhaal vonnis Hull City

Hull City is gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen Wigan Athletic door een zeer late, maar daardoor niet minder fraaie treffer van Steve Gohouri.

Met George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink in de basis moest Hull City proberen de laatste, flinterdunne, strohalm te grijpen. Een zege op Wigan Athletic, met Mario Melchiot negentig minuten op het veld, was noodzakelijk om niet maandag al de gang naar het Championship te hoeven accepteren.

In de dertigste minuut raakte George Boateng de bal kwijt rond de middenlijn. Mohamed Diame stuurde daarop Victor Moses weg, die naar binnen sneed en via de binnenkant van de paal de 1-0 op het bord zette. Zes minuten later kreeg de aanvaller een goede kans op de 2-0, maar Moses maaide volledig echter over een door Steve Gohouri teruggelegde bal heen.

Hull profiteerde optimaal van de misser van Wigan, want in de 42ste minuut kopte Will Atkinson een voorzet van Kevin Kilbane tegen de touwen en trok zo de stand gelijk.

Na de hervatting leek het een kwestie van tijd voordat Wigan de nekslag zou geven aan Hull, maar diverse grote kansen bleven onbenut. En zo kon het gebeuren dat de bezoekers na ruim een uur plots weer de leiding namen. Melchiot miste op tamelijk knullige wijze een indraaiende vrije trap van Boateng, zodat de pas achttienjarige Mark Cullen kon binnenkoppen.

Hull leek de zege naar de streep te trekken en de degradatie uit te stellen, maar diep in blessuretijd had Gohouri nog een kunststukje in petto. De Ivoriaan nam in het vijfmetergebied aan op de borst en rondde af met een even knappe als razendsnel uitgevoerde omhaal. De late tegentreffer betekende dat Hull City komend seizoen actief is in het Championship.