Gomez doet oude ploeg Stuttgart pijn met twee goals

Met Arjen Robben in de basis betrad Bayern München zondag het veld in Stuttgart. Het werd echter de wedstrijd van Mario Gomez. De bezoekers stapten met drie punten van het veld, maar de 1-2 overwinning kwam moeizaam tot stand.

Der Rekordmeister stond al na zes minuten op achterstand. Christian Gentner schoot de bal hard achter Manuel Neuer nadat Martin Harnik de bal koppend klaar legde. Een overwinning was van groot belang voor Bayern, aangezien een zege de voorsprong op Schalke 04 en Borussia Dortmund zou vergroten tot drie punten.

Bayern realiseerde zich dat maar al te goed en kwam nog geen tien minuten later op gelijke hoogte. Weer was de ploeg afhankelijk van Mario Gomez. Tegen zijn oude ploeg maakte de Duitser zijn veertiende doelpunt van het seizoen.

Stuttgart, dat in de eerste weken van de Bundesliga goed meedraaide bovenin maar intussen is afgezakt naar de zevende plaats, maakte het zichzelf moeilijk. Zeker na de tweede gele kaart (voor een overtreding op Robben) van Cristian Molinaro, in de 29ste minuut, leek het voor Die Schwaben een onmogelijke opgave om tegen Bayern een resultaat te halen.

Het krachtsverschil als gevolg van de man-meer-situatie werd al snel duidelijk in de tweede helft. Gomez vierde zijn tweede doelpunt, die tot stand was gekomen nadat Philip Lahm goed het overzicht behield, uitbundig in Stuttgart.

Zo staat de teller van Gomez op vijftien doelpunten. Daarnaast staat Bayern op de eerste plaats in de Bundesliga. Stuttgart staat zevende. Foto: VI Images