Gomez, Grafite en Toni claimen hoofdrollen in Bundesliga

Koploper VfL Wolfsburg slaagde er met moeite in de voorsprong van drie punten intact te houden. Ook Bayern München maakte geen fout. Mario Gomez eiste een hoofdrol op bij VfB Stuttgart.

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 2-1Grafite was weer eens de grote man bij VfL Wolfsburg. De Braziliaan versierde al vroeg in de wedstrijd op slimme wijze een strafschop. In een duel met Manuel Friedrich werd over en weer aan het shirt getrokken, maar Grafite was zo slim zich te laten vallen. De spits benutte zelf de strafschop: 1-0.

Het was bepaald niet de opmaat voor een eenvoudige zege. Leverkusen bood goed tegenspel en kwam in de 54ste minuut op 1-1 door een puntertje van Toni Kroos. Na de gelijkmaker ging Wolfsburg eindelijk goed voetballen. Het resulteerde in de 2-1 van Grafite, die koel bleef na een uitstekende dieptepass van Zvjezdan Misimovic.

Arminia Bielefeld-Bayern München 0-1Bayern begon goed in Bielefeld, maar had geluk dat Robert Tesche een grote kans voor de thuisclub onbenut liet. Het overwicht van de gasten uit München leverde in de 64ste minuut een doelpunt op. Franck Ribéry zette voor en Luca Toni kopte raak bij de tweede paal.

1. FC Köln-VfB Stuttgart 0-3Stuttgart hield de marge ten opzichte van koploper Wolfsburg op zes punten door eenvoudig te winnen in Keulen. Nadat de gasten in het eerste kwartier de onderliggende partij waren geweest, kopte Mario Gomez zijn ploeg tegen de verhouding in naar een 0-1 voorsprong (zie foto onder). De Duitse international bewees zijn klasse door nog twee keer te scoren. Gomez had de bal bij de 0-2 voor het intikken na een goede actie van Cacau. De spits schoot zijn derde treffer van tien meter binnen na afleggen van Sami Khedira. Gomez scoorde dit seizoen al achttien keer. Karlsruher SC-1899 Hoffenheim 2-2Hoffenheim kwam twee keer op voorsprong, maar wist ook niet te winnen van hekkensluiter Karlsruher SC. Sejad Salihovic knalde fraai de 0-1 binnen, maar die werd vijf minuten later ongedaan gemaakt door de gelijkmaker van Sebastian Freis. Selim Teber zorgde na een counter andermaal voor een voorsprong voor Hoffenheim. Dit keer was het Giovanni Federico die gelijk maakte. Diezelfde Federico bezorgde Karslruhe nog bijna de zege, maar in blessuretijd belandde zijn inzet op de paal.

VfL Bochum-Borussia Dortmund 0-2Dortmund blijft in de race voor Europees voetbal na een goede uitzege in Bochum. Patrick Owomoyela kopte BVB al na elf minuten op voorsprong. Bochum had het meeste balbezit, maar Dortmund kreeg de beste kansen. Zoals in de 54ste minuut, toen Nuri Sahin met een kopbal Nelson Valdez bediende. De Paraguayaan had vrije doortocht en rondde beheerst af voor 0-2.

Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 4-1Roel Brouwers begon in de basis bij de gasten maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg klop kreeg in Frankfurt. De centrale verdediger verloor in de veertigste minuut een kopduel van Alexander Meier die Eintracht aan een 1-0 voorsprong hielp. Vlak na rust besliste Nikos Liberopoulos het duel met een schot uit de draai: 2-0. Mönchengladbach mocht nog even hopen na de 1-2 van Filip Daems, maar Marco Russ herstelde al snel de marge van twee doelpunten in het voordeel van Frankfurt. Micheal Fink maakte er zelfs nog 4-1 van.