Gorter: 'Hadden het publiek meer mogen vermaken'

NAC Breda vond vrijdagavond door een zege op VVV-Venlo (3-1) de aansluiting met de middenmoot in de Eredivisie. Doelpuntenmaker Donny Gorter (links op de foto) is tevreden met het resultaat, maar plaatst wel een kanttekening.

Bij rust was de eindstand al bereikt en speelde NAC bovendien tegen tien VVV'ers door de vroege rode kaart (twee keer geel) van Ferry de Regt. 'We wilden het de tweede helft uitvoetballen', vertelt Gorter, die zijn honderdste duel voor NAC speelde, op de clubwebsite. 'Maar we hadden in de tweede helft het publiek wel wat meer mogen vermaken. Het resultaat is goed, maar eentje erbij prikken was leuk geweest.'

Gorter besefte tijdens de onderbreking al wel dat het een gelopen koers was. 'We begonnen goed en kwamen ook snel op voorsprong. Door een foutje van Jelle (ten Rouwelaar, red.) stond het snel weer gelijk, maar gelukkig konden we daarna uitlopen naar 3-1. Zeker door de rode kaart werd het gemakkelijker.'

Dat de linksback scoorde in zijn honderdste optreden voor de Brabanders gaf het duel extra cachet. 'Dat is leuk, maar het belangrijkste blijven toch de drie puntjes.' Foto: VI Images