Gosens overspoeld met haatmails: 'Dat doet mij nog steeds pijn'

Reacties

Het was voor Robin Gosens niet makkelijk om Atalanta Bergamo te verlaten en het kwam hem op veel kritiek te staan, maar de linksback staat voor de volle honderd procent achter zijn transfer naar Internazionale.

Gosens overspoeld met haatmails: 'Dat doet mij nog steeds pijn'
© Pro Shots

De 27-jarige Gosens, die zeventig wedstrijden speelde voor Heracles Almelo en vervolgens naar Atalanta vertrok, tekende eind januari bij Internazionale. I Nerazzurri huren hem, maar moeten in de zomer verplicht kopen voor 25 miljoen euro. Na vierenhalf jaar in Bergamo vond Gosens het tijd worden voor een nieuw avontuur: 'Dit is precies de uitdaging die ik nodig had en waarom het tijd was voor verandering', vertelt hij aan 11Freunde.

Gosens op weg naar Inter: '27 miljoen voor een linksback is veel'

'Hier moet ik iedere training en iedere wedstrijd vechten voor mijn plek én om geaccepteerd te worden door de fans. Ik kan niet op mijn lauweren rusten en mag geen fouten maken. Het is onvermijdelijk dat ik zal groeien als speler.' Gosens blijft Atalanta dankbaar: 'Ze haalden met mij een onbekende speler uit de Eredivisie binnen omdat ze iets in mij zagen. Ik speelde slecht in de eerste twee jaar, maar Gian Piero Gasperini bleef in mij geloven. Daardoor heb ik uit kunnen groeien tot een ervaren Serie A-speler.'

De supporters van Atalanta konden niet leven met het vertrek van Gosens en lieten hem dat ook weten. 'Ik begrijp het natuurlijk dat de fans heel boos en gefrustreerd zijn. Een belangrijke speler vertrekt naar een historische rivaal. Het doet mij nog steeds pijn om haatmails te ontvangen waarin ik word beschuldigd van het verraden van mijn hart en de club waar ik alles aan te danken heb.'

'Ik hoop echter toch dat de supporters mijn keuze begrijpen. Uiteindelijk ben ik een sportman die het maximale uit zijn carrière wil halen. Daar hoort ook het winnen van zo veel mogelijk prijzen bij. Internazionale geeft mij die kans en die wil ik absoluut grijpen.' Gosens is op de weg terug van een hamstringblessure en kan waarschijnlijk in maart debuteren voor Internazionale.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 8 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.