Gouden wissel zonder hoofdtrainer: NAC wint weer in de slotfase

NAC Breda heeft zaterdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt, ten koste van Fortuna Sittard. In een wedstrijd die niet bol stond van het vermaak, bracht de specialiteit van het huis verlossing in Breda.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
Fortuna Sittard

De eerste helft was nog voor Fortuna, met dank aan Alen Halilovic. De Kroaat werd niet voor niets verkozen tot Speler van de Maand in augustus en ook in de eerste helft van het uitduel met NAC was hij de uitblinker. Het gevaar werd door hem gesticht, maar niet afgemaakt. Halilovic schoot rakelings naast en stuitte op NAC-keeper Daniel Bielica na een prachtige solo.

NAC had er in eigen huis weinig tegenover gezet, maar kwam na rust beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een schietkans van Elías Már Ómarsson, die stuitte op Mattijs Branderhorst. De kans van NAC werkte als brandstof om het vuurtje op de tribune wat aan te wakkeren, maar het lukte de thuisclub maar niet om door te drukken tegen Fortuna.

In het nog prille seizoen toonde NAC echter al aan het dat zeer gevaarlijk kan worden via standaardsituaties en ook zaterdag gaf dat de doorslag. Kacper Kostorz, die in het veld kwam nadat hoofdtrainer Carl Hoefkens vanwege aanmerkingen op de leiding naar de tribune was gestuurd, werd het goudhaantje.

NAC Breda-aanvoerder Jan Van Den Bergh juicht alsof hij gescoord heeft.

Hij liep op het juiste moment naar de eerste paal na een corner van Dominik Janosek en via keeper Branderhorst kopte de Pool zijn eerste doelpunt voor NAC binnen. Fortuna was vervolgens niet meer in staat om een nederlaag te voorkomen.

Voor het gepromoveerde NAC betekent het de tweede overwinning van het seizoen. Fortuna begon het seizoen met twee overwinningen, maar lijdt na het thuisduel met NEC (0-3) wederom puntenverlies in de Eredivisie. De Limburgers spelen hierna doordeweeks het inhaalduel met Ajax, NAC staat voor een pittig schema met FC Twente en Feyenoord als eerstvolgende tegenstanders.