Gözübüyük wil geen uitleg geven over omstreden penalty voor PSV

Reacties

Serdar Gözübüyük weigerde zondag voor de camera van ESPN te komen na de late overwinning van PSV op RKC Waalwijk. De scheidsrechter vertolkte een hoofdrol door de thuisploeg in de extra speeltijd een discutabele penalty toe te kennen.

Gözübüyük wil geen uitleg geven over omstreden penalty voor PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

RKC leek af te stevenen op een stunt in het Philips Stadion, maar verliet alsnog met lege handen het veld. Hans Mulder raakte met zijn been het hoofd van Xavi Simons, die met zijn hoofd naar de bal ging.  Tot grote woede in het Waalwijkse kamp wees Gözübüyük gedecideerd naar de stip. Cody Gakpo pakte het buitenkansje uit en bezorgde PSV de overwinning (1-0).

ESPN hoopte Gözübüyük tekst en uitleg te laten geven over zijn omstreden beslissing, maar de arbiter bedankte vriendelijk voor dat verzoek. Dat deed denken aan vorig seizoen, toen Gözübüyük na een discutabele penalty voor Feyenoord tegen PSV eveneens weigerde. Dat zorgde toen voor boze reacties van de Eindhovenaren.

'Schandalige beslissing'
Dit keer was het RKC dat zich bestolen voelde. Michiel Kramer sprak van 'een schandalige beslissing' en 'een goedmakertje', doelman Etienne Vaessen richtte zijn pijlen op Simons. 'Hij doet alsof hij door vijf man in elkaar is geslagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.