Graafschap verliest, zege RBC en Den Bosch

RBC Roosendaal, De Graafschap en FC Den Bosch startten dit seizoen als titelfavorieten, maar De Graafschap ging al direct in de fout.

RBC Roosendaal-TOP Oss 3-1
RBC had het moeilijk met TOP, maar won verdiend. De titelfavoriet nam via Edouard Duplan een 2-0 voorsprong, de Fransman scoorde zowel voor als na rust. TOP maakte het RBC nog lastig, want nadat Marcel van der Sloot had gescoord op aangeven van Guillermo Zschüsschen, stond de thuisploeg even onder druk. Maar in de slotfase besliste Sven Delanoy de wedstrijd en moest Van der Sloot met rood van het veld.

VVV-Venlo-FC Eindhoven 1-1
De nummer twee van afgelopen seizoen slaagde er niet in om zich te ontdoen van de nummer zeventien. Leon Kantelberg zette in de vierde minuut VVV al op 1-0, maar halverwege de tweede helft kwam Eindhoven langszij via Sasa Stojanovic.

Haarlem-FC Volendam 1-1
Haarlem en Volendam deelden terecht de punten. Jack Tuyp opende de score, maar een kwartier voor tijd tekende Michael van der Kruis voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd kregen Abdelhali Chaiat en Johan Pater nog grote kansen om Volendam aan een zege te helpen, maar Chaiat stuitte op doelman Erik Heijblok, terwijl Pater wild over schoot.

Helmond Sport-MVV 1-1
En ook Helmond en MVV strandden op 1-1. De doelpunten vielen vlak na elkaar. Harrie Gommans zorgde voor de 0-1, zes minuten later was het Ivar van Dinteren die de mannen van Gerald Vanenburg langszij bracht.

De Graafschap-Go Ahead Eagles 0-1
De Graafschap startte als een van de drie titelfavorieten, maar liep direct tegen een zeperd op. De Superboeren verloren op de Vijverberg door een goal van Melchior Schoenmakers in de 34ste minuut.

BV Veendam-FC Emmen 1-1
Martin Drent hielp Veendam aan een punt. De lange aanvaller was in de 65ste minuut in het veld gekomen om Veendam langszij te helpen tegen het sterkere Emmen, dat op 1-0 was gekomen via Mourad Mghizrat. Vijf minuten later kopte Drent fraai raak na een hoekschop.

FC Den Bosch-Stormvogels Telstar 2-0
Pas na rust kwam het duel in De Vliert op gang. Nyron Wau kreeg in de 57ste minuut een afvallende bal voor zijn voeten en haalde vanaf vijftien meter doeltreffend uit. Drie minuten later was het Peter Uneken die de voorsprong verdubbelde met een fraaie volley. Via Wau en Frank Demouge was FCDB nog dicht bij een derde goal, maar doelman Martijn van Strien redde een paar keer fraai.

FC Dordrecht-FC Omniworld 3-0
Halverwege had Dordrecht de drie punten al binnen. In de elfde minuut zorgde Cecilio Lopes voor de 1-0 uit een voorzet van Moussa Kalisse. Zeven minuten later schoot Johan Versluis een vrije trap binnen en in de 33ste minuut was het Kalisse die na een lange pass van Bart van Muyen doelman Beau Molenaar passeerde.

AGOVV Apeldoorn-Cambuur Leeuwarden 3-1
In de slotfase sloeg AGOVV toe. Sherjill McDonald benutte in de 85ste minuut een strafschop voor de 2-1 en twee minuten na hem was het Santinho Lopes Monteiro, die de zege veiligstelde voor de blauwen uit Apeldoorn.

Fortuna Sittard-FC Zwolle 0-0
Fortuna en Zwolle wisten het publiek niet te vermaken. Kansen creëren bleek een grote opgave, laat staan dat de clubs erin slaagden het doel te vinden.