Granada-goalie Toño buigt pas laat voor Barcelona

Barcelona heeft na vijf competitiewedstrijden nog de maximale score. De Catalanen leken tegen puntenverlies aan te lopen tegen laagvlieger Granada, maar wisten in de slotminuten alsnog de trekker over te halen: 2-0.

In Camp Nou hoopten de supporters op een gemakkelijke overwinning, maar dat was niet af te zien aan het spel. De speelwijze van Granada was duidelijk. De ploeg kwam naar Barcelona voor een gelijkspel en liet de thuisploeg het werk doen. Barcelona had dan ook veruit het meeste balbezit in de eerste helft, maar kwam moeilijk door de defensie van Granada heen.

Pas aan het einde van de eerste helft zorgden Lionel Messi, Cesc Fàbregas en Pedro voor het meeste gevaar, maar het ontbrak aan scherpte bij het drietal. Na rust drong Barcelona pas echt aan. Xavi werd ingebracht om de lijnen uit te zetten en het spel voltrok zich alleen maar voor het doel van Granada.

Messi kreeg de kansen wel, maar kwam of op laatste moment een verdediger van Granada tegen, of zag zijn poging worden gepareerd door de uitstekend keepende Toño. Barcelona bleef aandringen en het was dan ook een wonder dat Granada stand hield. Fàbregas kreeg een niet te missen kans en ook Xavi had moeten scoren, maar telkens lag Toño weer in de weg.

Barcelona zette alles op de aanval en dat zorgde er automatisch voor dat er een zee van ruimte achter de defensie van de thuisploeg lag. Granada had de overwinning kunnen stelen toen Fabian Orellana vanuit het niets alleen tegenover Victor Valdés stond. De doelman hield Barcelona echter in de wedstrijd. In de tegenaanval greep man van de wedstrijd Toño tot twee maal toe weer uitstekend in.

Uiteindelijk moest de doelman van Granada in de slotminuten alsnog buigen. Xavi kreeg de bal ietwat gelukkig in zijn voeten geschoven en knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied wonderschoon via de onderkant van de lat in de bovenhoek. Toño dook nog wel, maar dat schot was hem teveel. In de blessuretijd werd het ook nog 2-0, nadat een voorzet van Messi door Borja Gómez in het eigen doel werd getikt. Voor Barcelona betekende de zwaarbevochten overwinning de vijfde competitiezege op rij, terwijl Granada nog altijd op twee punten staat. Foto: VI Images