Grieken helpen Turken met Noors gelijkspel

Griekenland heeft Noorwegen op afstand gehouden, al had de Europees kampioen het niet makkelijk in Oslo. Turkije profiteerde van de puntendeling tussen de nummers één en twee.

Noorwegen-Griekenland 2-2
Noorwegen knokte zich tegen Griekenland twee keer terug van een achterstand, maar kreeg uiteindelijk te weinig. Sotirios Kirgiakos (foto) kopte in de zesde minuut de 0-1 op het scorebord en tikte na een half uur een rebound binnen voor de 1-2. Tussendoor had John Carew met een kopbal de 1-1 gemaakt. John Arne Riise zorgde nog voor rust voor de 2-2 met een uithaal vanaf twintig meter. Na rust vielen de Noren aan terwijl Griekenland ervoor koos zich terug te trekken voor het doel van Konstantinos Chalkias.

Turkije-Hongarije 3-0
Turkije profiteerde van de puntendeling in Noorwegen. De Turken klopten Hongarije, al nam de thuisploeg pas afstand na de rode kaart van Zsoltan Gera in de 63ste minuut. Gökhan Unal, Mehmet Aurelio en Halil Altintop tekenden voor de Turkse doelpunten. Unal scoorde met een kopbal bij de tweede paal, Aurelio onderschepte een schot van Emre Asik en schoot zelf, en Altintop scoorde in blessuretijd.

Bosnië-Herzegovina-Moldavië 0-1
Bosnië verspeelde de laatste kans op deelname aan het EK. In de 22ste minuut was het Igor Bugajov die scoorde namens de bezoekers.

Griekenland is koploper met negentien punten uit acht duels. Turkije en Noorwegen hebben beide zeventien punten, zij het dat de Turken acht wedstrijden hebben gespeeld en de Noren eentje meer. Bosnië heeft dertien punten uit negen wedstrijden.