Griekse media slaan alarm: Panathinaikos móét winnen van Ajax

Reacties

Voor het Griekse voetbal is de ontmoeting tussen Panathinaikos en Ajax donderdagavond niet zomaar een historisch affiche. Media in Griekenland spreken over bittere noodzaak voor Panathinaikos om een goed resultaat neer te zetten in het eerste deel van de dubbele confrontatie met de Amsterdammers.

Griekse media slaan alarm: Panathinaikos móét winnen van Ajax
© Pro Shots
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Dat zit namelijk zo: woensdag ging Denemarken het Zuid-Europese land voorbij op de UEFA-ranking. Griekenland daalde af naar de vijftiende plek en heeft de punten hard nodig om het verloren terrein terug te winnen. 'Nu wordt de behoefte aan coëfficientenpunten absoluut noodzakelijk, aangezien Schotland als zestiende ook op de loer ligt.'

Eerder deze week ging AEK Athene pijnlijk onderuit tegen 'het zeer zwakke FC Noah' in de Conference League. Ook remde het momentum - dat het Griekse voetbal vorig seizoen creëerde met het winnen van de Conference League door Olympiakos - door een 2-2 gelijkspel van PAOK Saloniki tegen Malmö FF in de derde kwalificatieronde van de Champions League.

'In wezen klinkt er een alarm voor het Griekse voetbal', schrijft Sportime. 'Vanaf vandaag moeten we bij Panathinaikos tegen Ajax echt punten pakken. De taak van 'de klaver' tegen een traditionele macht als Ajax is niet eenvoudig, maar zelfs een gelijkspel zal goed zijn.'

Ioannidis
Ondertussen doet Panathinaikos er volgens Sport24 alles aan aanvoerder Fotis Ioannidis binnenboord te houden voor het tweeluik met Ajax. Sporting Portugal zou meer dan twintig miljoen euro hebben geboden op de 24-jarige spits, maar Panathinaikos wil wachten met onderhandelen tot na de dubbele confrontatie in de derde voorronde van de Europa League.

Alles over Panathinaikos - Ajax

Ajax stuit op Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. We blikken via verschillende manieren vooruit op deze Europese wedstrijd.

Sam Planting brengt de sterktes en zwaktes van de Grieken in kaart.
Alles wat je moet weten over Panathinaikos.
Deze tactiek probeert Francesco Farioli erin te slijpen bij Ajax.
Wat waren de conclusies na FK Vojvodina - Ajax

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.