Groep 3: Slovenië en Tsjechië houden kansen in stand

De strijd om de eerste twee plaatsen in Groep 3 van de Europese kwalificatiereeks ligt nog helemaal open. Koploper Slowakije kreeg klop, terwijl Tsjechië de laatste strohalm greep.

Slowakije-Slovenië 0-2Slowakije had voor eigen publiek genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de WK-eindronde. Slovenië, dat ook nog kansrijk is voor rechtstreekse plaatsing, werkte niet mee aan het Slowaakse feest. Valter Birsa was in de 56ste minuut de maker van de 0-1 en invaller Nejc Pecnik bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-2.

Slowakije gaat nog aan kop in Groep 3 met 19 punten uit 9 wedstrijden, maar Slovenië naderde tot op twee punten. Beide landen spelen woensdag nog een uitwedstrijd. Slowakije moet naar het al uitgeschakelde Polen, terwijl Slovenië op papier een makkie heeft tegen San Marino.

Tsjechië-Polen 2-0Tsjechië en Polen vochten beide voor hun laatste kans. De thuisploeg ging het beste om met die druk. Michal Papadopulos begon in de basis bij de Tsjechen, maar de spits van SC Heerenveen moest zijn plaats tijdens de rust afstaan aan Tomas Necid. De invaller had zes minuten nodig om de score te openen. Jaroslav Plasil bepaalde de eindstand in de 72ste minuut op 2-0.

Tsjechië heeft door de winst nog kans op de tweede plaats die recht geeft op het spelen van play-offs. De Tsjechen hebben twee punten minder dan Slovenië. Tsjechië speelt woensdag tegen Noord-Ierland.