Groep 6: Oekraïne verslaat tiental Engeland

Oekraïne is Kroatië voorbijgestreefd in de race om een play-offticket in Groep 6 van de Europese kwalificatiereeks. De Oekraïners wonnen thuis van Engeland, dat al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan.

Oekraïne-Engeland 1-0Voor Robert Green zat de wedstrijd er al na dertien minuten op. Na een fout van Rio Ferdinand beging de Engelse doelman een overtreding op Artem Milevskiy. Een rode kaart en een strafschop waren het gevolg. David James nam als invaller plaats tussen de palen en zag tot zijn opluchting dat Andriy Shevchenko de penalty tegen de paal schoot.

In de 29ste minuut was er alsnog geen houden aan voor James. Ashley Cole veranderde een schot van Serhiy Nazarenko van richting en zorgde er daarmee voor dat zijn eigen doelman kansloos was. Met tien man kwam Engeland de achterstand niet meer te boven. Oekraïne kreeg kansen op een tweede treffer, maar het bleef bij 1-0.

De minimale zege zorgt ervoor dat Oekraïne de tweede plaats overneemt van Kroatië. Op de laatste speeldag gaan de Oekraïners op bezoek in Andorra. Een overwinning volstaat voor een plaats in de play-offs. Kroatië, dat een punt minder heeft, speelt een uitwedstrijd in Kazachstan.

Wit-Rusland-Kazachstan 4-0De wedstrijd tussen Wit-Rusland en Kazachstan ging alleen nog om de eer en die kwam het thuisland zeer zeker toe. Door doelpunten van Timofei Kalachev (2), Maksim Bordachov en Leonid Kovel werd het liefst 4-0.