Groep 7: klungelige keeper helpt Servië aan winst

Servië blijft het goed doen in Groep 7 van de WK-kwalificatie dankzij een zege op Oostenrijk. Litouwen lijkt kansloos voor WK-deelname.

Servië-Oostenrijk 1-0Nenad Milijas bezorgde Servië de overwinning. De middenvelder benutte in de zevende minuut een penalty na geklungel van doelman Michael Gspurning. De keeper ging in zijn strafschopgebied eerst in de fout bij een terugspeelbal, waarbij hij de bal verspeelde aan Marko Pantelic. Vervolgens haalde de doelman de spits onderuit.

Servië speelde niet best en ontsnapte in de slotfase aan een late gelijkmaker toen Marc Janko twee goede mogelijkheden op 1-1 kreeg. Maar de topscorer van Red Bull Salzburg knalde eerst vanaf 25 meter op de lat en stuitte bij zijn tweede poging op doelman Vladimir Stojkovic.

Litouwen-Roemenië 0-1Litouwen verzuimde de tweede plaats over te nemen van Frankrijk door een thuisnederlaag tegen Roemenië. In de 38ste minuut produceerde Ciprian Marica de winnende goal.

Servië is koploper met vijftien punten uit zes duels. Frankrijk volgt met tien uit vijf, Litouwen is derde met negen uit zeven. Oostenrijk en Roemenië hebben ieder zeven punten uit zes wedstrijden.