Groep 8: Bulgarije verprutst WK-kansen op Cyprus

Bulgarije heeft zijn laatste kans op plaatsing voor het WK verspeeld door flink te verliezen tegen Cyprus. Ierland is daardoor minimaal verzekerd van de tweede plaats in Groep 8 van de Europese kwalificatiereeks.

Cyprus-Bulgarije 4-1Kostas Charalambides was in hoge mate verantwoordelijk voor de uitschakeling van Bulgarije. De Cyprioot scoorde twee keer in de eerste helft. Op slag van rust bracht Dimitar Berbatov de Bulgaren nog even terug in de wedstrijd, maar in de tweede helft nam Cyprus verrassend verder afstand. Michalis Konstantinou en Stathis Aloneftis bepaalden de eindstand met hun doelpunten op 4-1.

Bulgarije blijft door de nederlaag steken op elf punten uit negen wedstrijden. Dat zijn er vijf minder dan Ierland, dat met een speelronde te gaan niet meer te achterhalen is.

Montenegro-Georgië 2-1Montenegro veroordeelde Georgië definitief tot de rol van hekkensluiter in Groep 8. De Montenegrijnen wonnen de thuiswedstrijd met 2-1 en zorgden er daarmee voor dat het verschil tussen beide landen opliep tot vijf punten. Radoslav Batak en Dejan Damjanovic waren de doelpuntenmakers bij Montenegro.