Groep 8: Italië komt op Cyprus met schrik vrij

Op Cyprus beleefde Italië benauwde momenten, maar zonder dat het puntverlies opleverde. Bulgarije verpestte het eerste duel van Montenegro als onafhankelijk land.

Groep 8: Italië komt op Cyprus met schrik vrij

Cyprus-Italië 1-2Het succes van het Cypriotische clubvoetbal kreeg op het internationale podium bijna een vervolg. Italië ontsnapte in Larnaca aan een onverwacht puntverlies. Met pijn en moeite boekte de Squadra Azzurra een zeer gelukkige overwinning op Cyprus, dat zelfs een zege had verdiend. Antonio Di Natale was bij Italië de gelukkige met twee treffers, waarvan de laatste diep in blessuretijd.

Montenegro-Bulgarije 2-2De eerste officiële kwalificatiewedstrijd van Montenegro eindigde in een gelijkspel. Mirko Vucinic kan worden bijgeschreven als eerste doelpuntenmaker. Toch was er teleurstelling over de uitkomst aangezien Bulgarije diep in blessuretijd via invaller Blagoi Georgiev langszij kwam.

Georgië-Ierland 1-2Vanwege de onveilige situatie in eigen land moest Georgië uitwijken naar Mainz voor de thuiswedstrijd tegen Ierland. De verbanning bracht geen geluk, in het Bruchwegstadion werd verloren met 2-1. Kevin Doyle en Glenn Whelan hielpen de ploeg van Ierland-bondscoach Giovanni Trapattoni aan een veilige marge, voordat Lewan Kenia in blessuretijd de Georgische eretreffer kon maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen