Groep F: David Villa in vorm, Spanje wint

Spanje-Liechtenstein 4-0Spanje deed het naar behoren tegen Liechtenstein. David Villa was de beste man in Badajoz. De spits van Valencia scoorde twee keer en reikte de 1-0 aan op een presenteerblaadje aan Fernando Torres. Daarna schoot hij zelf verwoestend raak en scoorde hij uit een directe vrije trap. Luis García maakte het kwartet vol.

Groep F: David Villa in vorm, Spanje wint

Letland-Zweden 0-1
Zweden overleefde een heet avondje Letland zonder kleerscheuren. Een doelpunt van Kim Källström, die met zijn mindere rechterbeen fraai raak knalde, was voldoende voor een zwaarbevochten zege.

Noord-Ierland-IJsland 0-3
IJsland is de race naar het EK 2008 goed begonnen. Uit tegen Noord-Ierland wonnen de Scandinaviërs met ruim verschil. Noord-Ierland was niet eens zoveel minder maar IJsland sprong veel zuiniger met de kansen om. De AZ-spelers Joey Gudjonsson en Gretar Steinsson leverden allebei een assist. Eidur Gudjohnsen maakte het derde doelpunt. Hij was zijn zeventiende in totaal voor de nationale ploeg. De spits van Barcelona evenaart daarmee recordhouder Ríkhardur Jonsson, die er tussen 1947 en 1965 ook zeventien maakte.

Bekijk hier al onze video's