Groep H: Juventus en Man Utd gaan af bij strijd om eerste plek

Reacties

Juventus gaat als winnaar van Groep H door naar de knock-outfase van de Champions League. Dat is de uitkomst van de laatste speeldag bij een poule waarin na vijf speelronden al vrijwel alles beslist was.

Groep H: Juventus en Man Utd gaan af bij strijd om eerste plek
Valencia
Valencia
2 - 1
Manchester United
Manchester United

De Engelsen reisden naar Estadio Mestalla af in de wetenschap dat kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League al een feit was. De vraag was alleen nog of Manchester United op de valreep Juventus nog van de troon kon stoten, om zo een betere uitgangspositie te hebben bij de loting. Dan moest er in ieder geval gewonnen worden van Valencia, maar van de door José Mourinho gekozen opstelling spatte de ambitie niet af. Romelu Lukaku was op papier de enige aanvaller. The Special One gunde Juan Mata en Andreas Pereira een basisplaats tegen hun oude club.

Niet geheel verrassend liet United zich in de eerste helft aanvallend amper zien. Valencia zocht voorzichtig naar mogelijkheden en dat had in de zeventiende minuut al resultaat. Carlos Soler klopte ex-AZ'er Sergio Romero met een tegendraads schot. Na die 1-0 in de zeventiende minuut bleef Valencia, dat al zeker was van de derde plaats, de betere ploeg. United mocht van geluk spreken dat Mouctar Diakhaby bij een corner van de thuisploeg net niet bij de bal kon om de 2-0 binnen te tikken.

Die tweede goal van Valencia kwam er vroeg in de tweede helft alsnog, met dank aan Phil Jones. De verdediger deed met een sliding een uiterste poging om Michy Batshuayi van scoren te houden, maar passeerde zelf Romero, die eens de kans kreeg om zich te tonen als vervanger van David de Gea.

United kon lang geen vuist maken. Pas in de 87ste minuut deed de ploeg van Mourinho wat terug. Invaller Marcus Rashford zorgde voor de 2-1 maar daar bleef het bij voor de Engelse grootmacht, waarvoor zondag de grote test van deze week wacht in de Premier League: Liverpool-uit.

BSC Young Boys
BSC Young Boys
2 - 1
Juventus
Juventus

Juventus was buitenshuis nog soeverein geweest in de groepsfase. Zowel bij Manchester United als Valencia werd zonder tegendoelpunt gewonnen, maar in Zwitserland ging het verrassend mis voor De Oude Dame. Dat terwijl Massimiliano Allegri met zijn basiselftal nog een sterk signaal gaf. Zo begon van de grote sterren onder anderen Cristiano Ronaldo tegen Young Boys.

Nadat Juan Cuadrado in de 23ste minuut al geblesseerd was uitgevallen ging het voor Juventus in de dertigste minuut echter lelijk mis. De voor Cuadrado ingevallen Alex Sandro liet zich bij een poging op te bouwen aftroeven door Ngoumo Ngamaleu. De Kameroener worstelde zich handig voor de linksback en werd toen schlemielig onderuitgehaald door de Braziliaan. Guillaume Hoarau benutte de terecht toegekende penalty: 1-0.

In de wetenschap dat het door de achterstand van United bij Valencia waarschijnlijk niet tot het uiterste hoefde te gaan voor de eerste plaats zette Juventus in de tweede helft wel aan. Er waren kansen voor Ronaldo en Mario Mandzukic, maar de goal viel aan de andere kant. Uit een counter klopte Hoarau in de 68ste minuut Wojciech Szczesny opnieuw. Met een heerlijk schot vanaf twintig meter maakte de kort na de 2-0 ingevallen Paulo Dybala nog de aansluitingstreffer voor Juventus, dat ook nog even een punt leek te pakken. De tweede goal van Dybala werd in de extra tijd echter afgekeurd wegens buitenspel.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.