Groningen en Viking in evenwicht op feestavond voor Nevland

Reacties

FC Groningen heeft donderdagavond in een oefenwedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Viking FK. Het duel stond in het teken van de terugkeer van publiekslieveling Erik Nevland, die tegenwoordig werkzaam is als technisch directeur van Viking.

Groningen en Viking in evenwicht op feestavond voor Nevland
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
19:00
Viking FK
Viking FK

De inmiddels 46-jarige Nevland speelde tussen november 2004 en januari 2008 110 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 47 keer scoorde. Meer nog dan door zijn doelpunten werd de Noor gewaardeerd vanwege zijn werklust, no nonsense-mentaliteit en benaderbaarheid. Supporters van FC Groningen hebben hem voor altijd in het hart gesloten.

Deze week keerde Nevland dus terug in de Euroborg, waar 'zijn' Viking donderdag oefende tegen 'zijn' FC Groningen. Een spektakelstuk werd het niet: hoewel beide ploegen wel wat mogelijkheden kregen, werd er niet gescoord. Viking kwam met een bal op de lat nog het dichtst bij.

Nevland en zijn team keren vrijdag terug naar Noorwegen, alwaar zij dit seizoen een Europees ticket proberen te verdienen. Voor FC Groningen is dit seizoen handhaving in de Eredivisie de doelstelling: de ploeg van Dick Lukkien hervat de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht

Vrijdag verschijnt er een uitgebreid verhaal met (en over) Erik Nevland op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.