Groot Bayern-feest bij Champions League-nominaties UEFA

Reacties

Welke spelers worden verkozen tot beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van het afgelopen Champions League-seizoen? Dat wordt bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van het komende Champions League-seizoen op 1 oktober, maar de UEFA heeft donderdag wel alvast de genomineerden gepresenteerd.

Groot Bayern-feest bij Champions League-nominaties UEFA
© Pro Shots

De verkiezing van de Ballon d'Or werd geschrapt en dat leek vooral voor Bayern München-spits Robert Lewandowski een hard gelag te zijn. In de Bundesliga maakte hij 34 goals in 31 wedstrijden, in het toernooi om de DFB-Pokal zes goals in vijf wedstrijden en in de Champions League vijftien goals in tien wedstrijden. Dat laatste levert hem nu in elk geval wel een plekje bij de beste aanvallers van het afgelopen Champions League-seizoen op. De Poolse spits is daar samen met PSG-aanvallers Neymar en Kylian Mbappé voor genomineerd.

Bayern München won de Champions League-finale met 1-0 van Paris Saint-Germain en de genomineerden zijn op twee uitzonderingen na dan ook louter afkomstig van de twee finalisten. PSG-doelman Keylor Navas en Bayern-doelman Manuel Neuer maken allebei kans om beste doelman van het afgelopen Champions League-seizoen te worden. Zij krijgen concurrentie van Jan Oblak, doelman van Atlético Madrid.

Bij de verdedigers en middenvelders zijn er bijna alleen maar spelers van Bayern München genomineerd. Het Bayern-trio David Alaba, Alphonso Davies en Joshua Kimmich gaat met elkaar uitmaken wie de beste verdediger wordt terwijl Thiago Alcántara en Thomas Müller genomineerd zijn in de categorie beste middenvelder. Kevin De Bruyne kan het Bayern-feestje als middenvelder van Manchester City verpesten.

Europa League
Voor het afgelopen Europa League-seizoen wordt niet per positie de beste gekozen. Daar maken drie spelers onderling uit wie zich de beste speler van het toernooi mag noemen. Sevilla won de Europa League voor de zesde keer en levert de inmiddels vertrokken Éver Banega af in de strijd om die eretitel. Ook Bruno Fernandes (Manchester United) en Romelu Lukaku (Internazionale) zijn genomineerd.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.