Groots eerbetoon NAC aan Poolse bevrijder: 'Opdat we nooit vergeten'

Reacties

De supporters van NAC Breda hebben zaterdag op imponerende wijze stilgestaan bij de tachtigjarige bevrijding van de stad. Dat werd gedaan door middel van een spandoek van ruim honderd meter lang.

Groots eerbetoon NAC aan Poolse bevrijder: 'Opdat we nooit vergeten'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Voor de aftrap van het duel met RKC Waalwijk stond de hele stad al in het teken van de bevrijding. Tachtig jaar geleden werd Breda bevrijd van de Duitsers, waardoor er in die stad een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Generaal Maczek en zijn soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie triomfeerden op 29 oktober 1944 in Breda.

Over de hele eretribune van het Rat Verlegh Stadion rolde ter nagedachtenis aan de oorlog een imponerende Poolse vlag van 106 bij 21 meter uit. Daar stond in het Pools 'Opdat wij nooit vergeten' op geschreven. De letters waren gevuld met oude beelden van de bevrijders.

Supportersgroepen Fr0nt76 en Breda Loco's zijn verantwoordelijk voor de sfeeractie. De twee groeperingen verzochten, met medewerking van NAC, de KNVB ook om de wedstrijd op precies negentien minuten en 44 seconden even te onderbreken om stil te staan bij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

NAC verkocht afgelopen week duizenden bevrijdingsvlaggen, die dan moeten wapperen. Ook heeft de club een grote delegatie aan Poolse diplomaten te gast, waaronder een minister.

Volg NAC Breda - RKC Waalwijk via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.