Grote zorgen Arsenal: Saka loopt blessure op bij nationale ploeg

Reacties

Bukayo Saka heeft zich teruggetrokken uit de Engelse selectie. De vleugelaanvaller van Arsenal heeft een blessure opgelopen in het Nations League-duel met Griekenland (1-2). Daardoor is hij niet inzetbaar en zijn er zorgen voor werkgever Arsenal.

Grote zorgen Arsenal: Saka loopt blessure op bij nationale ploeg
Finland
Finland
Zo 13 okt.
18:00
Engeland
Engeland

In de tweede helft van het duel met de Grieken moest Saka zich laten wisselen. Zaterdag meldde hij zich af voor het volgende duel (met Finland) en keerde hij terug naar Arsenal. Daar moeten de clubartsen de ernst van de – volgens de BBC – spierblessure gaan beoordelen.

Voor The Gunners zullen de zorgen groot zijn, want bij de titelkandidaat in de Premier League geldt Saka als onomstreden. De buitenspeler had iedere competitiewedstrijd een basisplaats. In zeven duels leverde dat twee doelpunten en zeven (!) assists op. Meermaals droeg Saka de aanvoerdersband.

Curtis Jones
Overigens is Saka niet de enige speler die interim-bondscoach Lee Carsley tegen de Finnen moet missen. Ook Liverpool-middenvelder Curtis Jones heeft het Engelse kamp verlaten. Hij is echter niet geblesseerd, maar moet de interlandperiode staken vanwege privé-omstandigheden.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
7
6
0
1
13-2
+11
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17-8
+9
17
3
Arsenal
7
5
2
0
15-6
+9
17
4
Chelsea
7
4
2
1
16-8
+8
14
* Actueel tot en met 11 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.