Guardiola boezemt rivalen angst in: 'Haaland is veel beter dan vorig jaar'

Pep Guardiola heeft zijn concurrenten zondagavond alvast gewaarschuwd. Volgens de succesmanager van Manchester City is er namelijk een speler ontzettend goed uit de zomervakantie gekomen: Erling Haaland.

De Catalaanse manager won afgelopen jaar de treble met City. Dat lukte mede dankzij de aanwezigheid van Haaland. De Noorse spits was in zijn debuutseizoen in 53 wedstrijden liefst 52 keer trefzeker. Toch ziet Guardiola dat de doelpuntenmachine nog vorderingen maakt.

'Vergeleken met vorig seizoen is hij fitter', sprak Guardiola via het clubkanaal na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Yokohama F. Marinos (3-5). De Noorse aanvaller kwam na de rust in het veld en had zeven minuten en twee balcontacten nodig om tot scoren te komen. 'Hij is veel beter dan vorig seizoen. Zeker in vergelijking met toen hij bij ons aankwam.'

Uiteindelijk scoorde Haaland twee keer, waardoor een achterstand goed werd gemaakt en omgedraaid. De spits is vlijmscherp begonnen aan de voorbereiding, zag Guardiola. 'Hij is niet geblesseerd en heeft geen pijntjes, dat is goed. Alleen hij is nog niet op het niveau waarop hij zou kunnen spelen.'

'Het is belangrijk om in het ritme te komen', sprak Guardiola over Haaland. Hij vraagt veel van zijn aanvaller. 'Hij moet meewerken aan onze principes. Hij weet wat hem dit jaar te doen staat. Wij kennen hem en weten dat hij er over paar weken nog beter aan toe is, dan dat hij nu is.'