Guardiola geeft City-fans hoop: 'Ik zei niet dat ik weg zou gaan'

Reacties

Pep Guardiola sluit zeker niet uit dat hij ook na komend seizoen nog de manager van Manchester City is. De 53-jarige succestrainer zou in dat geval aan zijn tiende jaar bij de club beginnen.

Guardiola geeft City-fans hoop: 'Ik zei niet dat ik weg zou gaan'
Manchester City
Manchester City
2 - 3
AC Milan
AC Milan

Het contract van Guardiola loopt in de zomer van 2025 af bij Manchester City. In mei van dit jaar werd de Spanjaard al naar zijn toekomst als trainer van de club gevraagd en toen deed zijn antwoord de nodige wenkbrauwen fronsen. Guardiola stelde dat de realiteit op dat moment was dat hij eerder zou vertrekken dan blijven.

Tijdens een persmoment kwam een journalist terug op de teksten van Guardiola. De manager houdt de optie om langer bij The Citizens te blijven open. 'Ik zei niet dat ik weg zou gaan', aldus Guardiola, die stelt dat er een hoop moet gebeuren voordat hij vertrekt. 'Negen jaar lang bij dezelfde club is een eeuwigheid. Ik sluit niet uit dat ik mijn contract verleng. Ik wil zeker weten dat het de juiste beslissing is voor de club en de spelers. Wanneer ik dat heb besloten, zal ik met het bestuur praten. Nu wil ik het seizoen gewoon starten en kijken hoe alles gaat, dan zien we wel verder.'

Mocht Guardiola ook na het seizoen 2024/25 aanblijven, dan bereikt hij een mooie mijlpaal. De succestrainer die ook al aan het roer stond bij Barcelona en Bayern München is dan een decennium lang de trainer van Manchester City. In de nacht van zaterdag op zondag oefenen de Engelsen tegen AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.