Guardiola heeft slecht nieuws: 'We hebben altijd pech met Aké bij Oranje'

Reacties

Nathan Aké staat minimaal tot aan de volgende interlandperiode aan de kant bij Manchester City. Dat heeft Pep Guardiola vrijdag laten weten. De 29-jarige verdediger viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Oranje in het Nations League-duel met Duitsland.

Guardiola heeft slecht nieuws: 'We hebben altijd pech met Aké bij Oranje'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Brentford
Brentford

Aké verstapte zich in die wedstrijd vlak voor rust en ging vervolgens met een van pijn vertrokken gezicht naar de grond. Uiteindelijk bleken zijn klachten zo ernstig te zijn, dat hij per brancard van het veld moest worden gedragen. Na afloop liet bondscoach Ronald Koeman weten dat het om een spierblessure ging, nu is er meer duidelijk.

Volgens Guardiola staat Aké namelijk minstens een maand aan de kant. De komende vier Premier League-duels, waaronder die met concurrent Arsenal van volgende week, plus de Champions League-duels met Internazionale en Sloven Bratislava en de League Cup-wedstrijd tegen Watford komen allemaal te vroeg voor de Oranje-international.

En daar baalt Guardiola van. 'We hebben altijd pech met Nathan en het nationale team. Elke keer als hij daarheen gaat, komt hij geblesseerd terug', zei de Spanjaard op zijn persmoment, waarop hij wel goed nieuws had over de inzetbaarheid van Rodri en Phil Foden. De twee sleutelspelers kunnen zondag tegen Brentford weer in actie komen.

Haaland
Of Erling Haaland dan ook aan de aftrap verschijnt, is nog even afwachten. Na het overlijden van Ivar Eggja (59), een vriend van de familie Haaland, is de Noorse goalgetter in rouw. 'Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie', reageerde Guardiola. 'Het is droevig nieuws. We zullen morgen zien of hij mentaal en fysiek in staat is om te spelen.'

Guardiola heeft het met zijn spelers niet gehad over de strafzaak die maandag begint tegen City wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels. 'Nee, we zijn geen advocaten. We zullen zien wat er gebeurt en de staf accepteren. Ik ben blij dat het begint. Er zullen veel geruchten komen, maar iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.