Guardiola legt uit waarom hij Savio naar Man City haalde

Reacties

Pep Guardiola is blij met de toevoeging van Savio aan de selectie van Manchester City. De Braziliaan, die een verleden heeft bij PSV, kwam onlangs over van de Franse zusterclub Troyes. Guardiola legde uit waarom hij Savio graag wilde hebben.

Guardiola legt uit waarom hij Savio naar Man City haalde
© Pro Shots

Troyes is onderdeel van de City Football Group, die Savio in 2022 stalde in Frankrijk en vervolgens verhuurde aan PSV. Daar brak de aanvaller nog niet door, maar een jaar later lukte dat wel bij Girona in La Liga. Hij viel op, debuteerde in het Braziliaanse elftal en kwam op de radar van Man City, de hoofdmacht van de City Group.

Volgens Britse media betaalt Man City zo'n veertig miljoen euro aan Troyes, maar door de constructie met de City Group is dat geld dat min of meer op dezelfde bankrekening blijft. Guardiola is in ieder geval erg blij met Savio. 'Hij heeft een geweldige indruk gemaakt bij Girona', zei de manager van Man City tijdens een ontmoeting met de pers.

'Savio kan op beide flanken, maar ook in het midden spelen', vervolgde de oefenmeester. 'We hebben hem vooral aan de zijkant nodig. Met zijn acties is hij verwoestend in de één-tegen-één. We hebben weinig spelers die op beide flanken kunnen spelen. Ik wil ook Girona bedanken, want zij hebben het geweldig aangepakt met hem.'

Volgens Guardiola moet City slim zijn op de transfermarkt. 'Het is nodig om een of twee nieuwe spelers te halen. Zeven of acht is niet nodig en met de huidige financiële regels ook niet te doen. Dat is echt onmogelijk. We proberen zo veel spelers hier naartoe te halen. Veel willen ook komen, maar hun clubs vragen zo'n hoge prijs. We hebben een lange, lange lijst.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.