Guardiola reageert op forse boete: 'Dan praat ik wel korter'

Reacties

Pep Guardiola heeft met een lach gereageerd op de boete die Manchester City van de Premier League heeft gekregen. The Citizens moeten bijna 2,5 miljoen euro betalen voor het vaak te laat uit de kleedkamer komen.

Guardiola reageert op forse boete: 'Dan praat ik wel korter'
© Pro Shots

Officials van de Premier League kwamen tot de conclusie dat vorig seizoen liefst 22 keer te laat aan de eerste of tweede helft is begonnen bij een wedstrijd van Manchester City doordat de ploeg van Guardiola te laat het veld betrad. De kampioen van Engeland heeft zijn excuses aangeboden. Spelers en stafleden zouden zijn gewezen op hun verantwoordelijkheid.

Dat laatste lijkt overigens wel mee te vallen. Guardiola reageerde tijdens een persmoment in de Verenigde Staten luchtig op de boete. 'Ik heb het nieuws ook net gelezen', zei de Spanjaard koeltjes. Hij ging met een knipoog verder: 'Ach, dan probeer ik wel korter te praten in de rust.'

In de Verenigde Staten oefent de nummer één van Engeland zaterdag tegen Chelsea (aftrap 23.30 uur). Erling Haaland kan in die oefenwedstrijd mogelijk alweer minuten maken, zo gaf Guardiola aan. De Noor moest zich eerder deze week halverwege de oefenwedstrijd tegen Barcelona laten wisselen vanwege fysieke klachten. Volgende week zaterdag begint voor City het seizoen met de wedstrijd tegen Manchester United om de Engelse Super Cup.

Het duel met Chelsea is voor Guardiola ook een weerzien met Enzo Maresca, de nieuwe manager van The Blues die in het seizoen 2022/23 nog als assistent-coach fungeerde bij City. Guardiola heeft hoge verwachten van wat Maresca neer gaat zetten op Stamford Bridge: 'Hij heeft het geweldig gedaan bij Leicester City en ik wens hem het beste. Aardige mensen verdienen het beste. Als manager heeft hij al succes gehad omdat hij het belangrijkste in zich heeft. Dat is met de volle overtuiging in je eigen ideeën geloven. Ongeacht de resultaten het plan blijven volgen. Dat is wat hij doet. Hij gaat succesvol zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.