'Guardiola sluit Gündogan weer in de armen: routinier keert terug bij City'

Reacties

Ilkay Gündogan staat op het punt om zijn terugkeer naar Manchester City af te ronden. Dat betekent dat de 33-jarige middenvelder de deur bij Barcelona na één seizoen alweer achter zich dichttrekt. 

'Guardiola sluit Gündogan weer in de armen: routinier keert terug bij City'

Hansi Flick gaf na het gewonnen uitduel met Valencia aan sterk het gevoel te hebben dat Gündogan Barça trouw zou blijven. Niets blijkt minder waar, want diverse buitenlandse media melden dat de lokroep van City niet blijkt te weerstaan. Gündogan, die onlangs afzwaaide als international, was van 2016 tot 2023 een bepalende speler in de ploeg van Guardiola en droeg ook de aanvoerdersband.

In Manchester wordt Gündogan weer herenigd met Guardiola. De Spaanse oefenmeester wilde zijn verlengstuk vorig seizoen helemaal niet kwijt, maar de directie weigerde Gündogan een meerderjarig contract aan te bieden. Omdat Barcelona hem een tweejarige verbintenis voorschotelde, koos de Duitser voor een transfer naar La Liga.

Gemengde gevoelens
Het verblijf van Gündogan in Spanje blijft dus beperkt tot één seizoen. Voor Barcelona is het vertrek van de routinier sportief gezien een aderlating. Financieel kan de Catalaanse club het geld echter goed gebruiken. Het salaris van Gündogan drukte naar verluidt zwaar op de begroting. Door de komst van Dani Olmo kan Barça het vrijgekomen geld goed gebruiken.

Gündogan had ook opties in Qatar, maar een gesprek met Guardiola overtuigde hem van een terugkeer naar het Etihad Stadium. De verwachting is dat Barça Gündogan transfervrij laat gaan en dat de middenvelder in Manchester zijn handtekening gaat zetten onder een contract voor één seizoen.

Hansi Flick volgde Xavi op als trainer van Barcelona. Wat zijn de kwaliteiten van de Duitse trainer? Dat lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.