Guardiola ziet City-trein doordenderen: vijf duels, vijf zeges

Manchester City is na vijf wedstrijden in de Premier League nog altijd foutloos. West Ham United kwam zaterdag nog op voorsprong, maar de landskampioen draaide de boel in de tweede helft om.

West Ham United
1 - 3
Manchester City

De belangrijkste wijziging bij City was dat Pep Guardiola weer plaatsnam in de dug-out. De Spaanse is volledig hersteld van een rugoperatie. Op de bank van The Citizens zat ook Nathan Aké, die voorrang moest verlenen aan Josko Gvardiol. De Nederlander zag City in het Olympisch Stadion aanval op aanval stapelen, maar Alphonse Aréola hield zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon.

Aan de andere kant sloeg West Ham United, waar Edson Álvarez in de basis begon en Mohammed Kudus inviel, verrassend toe. Vladimír Coufal legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van James Ward-Prowse, die ongehinderd mocht binnenkoppen (1-0). Na de pauze stelde City alsnog orde op zaken. Eerst was het Jérémy Doku die zijn doelpunten productie namens de bezoekers opende, vervolgens zorgde Bernardo Silva voor de voorsprong. Erling Haaland nam het slotakkoord voor zijn rekening (1-3).

Door de zege op West Ham neemt City de koppositie weer over van Liverpool, dat eerder op de dag afrekende met Wolverhampton Wanderers (1-3). De ploeg van Guardiola is na vijf wedstrijden nog altijd de enige club in de Premier League zonder puntenverlies.

Bekijk hier de samenvatting

Fulham
Fulham
1 - 0
Luton Town
Luton Town

Het duel tussen Fulham en Luton Town had een Nederlands tintje. Kenny Tete begon in de basis bij de thuisploeg, bij de bezoekers startte Tahith Chong aan de aftrap en zat Tim Krul op de bank. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 65ste minuut, toen Carlos Vinícius de ban brak. De voormalig PSV'er bezorgde Fulham daarmee de tweede overwinning van het seizoen.

Aston Villa
Aston Villa
3 - 1
Crystal Palace

De ontmoeting tussen Aston Villa en Crystal Palace leek de kant van de bezoekers op te vallen. Odson Edouard was lange tijd de enige doelpuntenmaker. In de slotfase drukte The Villans ineens door. Jhon Duran zorgde in de 88ste minuut voor de gelijkmaker, Douglas Luíz (penalty) en Leon Bailey bezegelden na het verstrijken van de officiële speeltijd het lot van de bezoekers (1-3).