Guirassy voorkomt blamage in slotfase en verlengt zegereeks Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund is vrijdagavond ontsnapt aan een blamage op eigen veld tegen FC Sankt Pauli. Zomeraanwinst Serhou Guirassy zorgde er in de slotfase met zijn zevende goal van het seizoen voor dat ook het vierde thuisduel van het seizoen een zege opleverde.

Guirassy voorkomt blamage in slotfase en verlengt zegereeks Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 1
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli

Dortmund pakte in uitwedstrijden pas een punt, maar won in eigen huis al zijn Bundesliga-duels tot nu toe overtuigend. De laatste keer dat BVB in het eigen Signal Iduna Park speelde, ging Celtic er zelfs met 7-1 aan in de Champions League. Zo makkelijk ging het vrijdagavond niet tegen Sankt Pauli.

De promovendus uit Hamburg stuntte eind september met een zege op bezoek bij SC Freiburg en weerde zich ook in Dortmund kranig. Morgan Guilavogui leek zelfs voor de 0-1 te zorgen door de bal binnen te glijden uit een vrije trap, maar de goal ging na een VAR-check uiteindelijk niet door wegens buitenspel.

Klik op de tekst in de tweet om de video te bekijken.

Dortmund was via Guirassy al na zes minuten dicht bij de 1-0 geweest, voordat het die vlak voor rust alsnog maakte. Ramy Bensebaini kopte tegendraads raak uit een voorzet van Pascal Gross. Daarmee lag de weg naar een zege open, maar de ploeg van trainer Nuri Sahin verzuimde door te drukken.

Klik op de tekst in de tweet om de video te bekijken.

Zo miste Donyell Malen een kans op zijn tweede competitiegoal en redde Nikola Vasilj op een pegel van Julian Brandt. Heel leven leek Sankt Pauli dat af te straffen dankzij een fraaie knal van Eric Smith, maar Guirassy voorkwam met een rake kopbal het eerste puntenverlies in eigen huis voor Dortmund. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2024/2025

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
20-7
+13
14
2
RB Leipzig
6
4
2
0
9-2
+7
14
3
Eintracht Frankfurt
6
4
1
1
14-9
+5
13
4
Borussia Dortmund
7
4
1
2
14-12
+2
13
5
SC Freiburg
6
4
0
2
9-7
+2
12
6
Bayer Leverkusen
6
3
2
1
16-12
+4
11
* Actueel tot en met 18 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.