Gündogan kijkt niet op van omstreden enquête: 'Dat weten we allemaal'

Ilkay Gündogan is niet verrast door de resultaten van een omstreden enquête over de Duitse nationale ploeg. 'Die is in lijn met de politieke ontwikkelingen van de afgelopen maanden, misschien zelfs jaren.'

Gündogan kijkt niet op van omstreden enquête: 'Dat weten we allemaal'

De enquête is afkomstig van WDR en dient als input voor de ARD-documentaire ​Einigkeit und Recht und Vielfalt (vertaling: Eenheid en Recht en Diversiteit). Zeventien procent van de deelnemers gaf aan het jammer te vinden dat de aanvoerder van Duitsland een Turkse achtergrond heeft. Ruim twintig procent zou meer spelers met een witte huidskleur in de nationale ploeg willen zien. 

Een aantal dagen na de enquête heeft Gündogan van zich laten horen. De aanvoerder van de Duitsers keek niet op van de uitslag. 'Die is in lijn met de politieke ontwikkelingen van de afgelopen maanden, misschien zelfs jaren', zei hij in gesprek met Sport-Informations-Dienst (SID). 'De cijfers zijn niet verrassend, dat weten we allemaal. Misschien blijft dat nog tien jaar zo, misschien wordt het beter. Ik hoop het.'

Gündogan komt vrijdag weer in actie met Duitsland. In Mönchengladbach staat dan de generale repetitie tegen Griekenland op het programma. Volgende week vrijdag opent Duitsland het EK met een wedstrijd tegen Schotland. Daarna volgen nog groepsduels met Hongarije en Zwitserland. 

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's