Gutiérrez zorgt in Groningen voor nipte zege Twente

FC Twente heeft een grote stap gezet richting de finale van de play-offs om een Europa League-ticket. Op bezoek bij FC Groningen wonnen de Tukkers dankzij een treffer van Felipe Gutiérrez (0-1).

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Alfred Schreuder, interim-trainer van Twente, slecht nieuws over de inzetbaarheid van Nikolay Mihaylov. De Bulgaarse doelman hervatte deze week de groepstraining, maar bleek onvoldoende fit om te starten en werd in Groningen vervangen door Sander Boschker.

De routinier zag de bezoekers uitstekend starten aan de wedstrijd. Op aangeven van Willem Janssen volleerde Luc Castaignos net naast en niet veel later was Janssen zelf gevaarlijk, maar de zijn schot ging net over. Kort nadat een doelpunt van Groningen terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam Twente via Gutiérrez op voorsprong.

De Chileen volleerde een voorzet van Dusan Tadic binnen en zorgde voor een terechte voorsprong. Eigenlijk had Twente al voor rust verder moeten uitlopen, maar achtereenvolgens Roberto Rosales, Tadic en Castaignos lieten na de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Ook in de tweede helft was Twente de bovenliggende partij en keurde scheidsrechter Pieter Vink opnieuw een doelpunt af. Dit keer werd Castaignos teruggefloten. Groningen leverde meer strijd dan voor rust, maar zorgde nauwelijks voor gevaar voor het doel van Boschker.

Het bleef uiteindelijk 0-1 in de Euroborg, waardoor FC Twente zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen aan een gelijkspel genoeg heeft om verder te gaan in de play-offs.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.