In navolging van Manchester United, Arsenal en Liverpool heeft ook titelverdediger Manchester City gewonnen in de eerste speelronde van het nieuwe Premier League-seizoen. Erling Haaland hielp zijn team op weg naar de zege in de uitwedstrijd tegen Chelsea.

Chelsea
Chelsea
0 - 2
Manchester City

Was het tikje van Bernardo Silva bewust of niet? Veel kijkers zullen zich dat hebben afgevraagd na het zien van het doelpunt waarmee Haaland in de achttiende minuut de score opende. Via een touché van Silva kwam de bal in het strafschopgebied precies bij de voeten van de Noorse goalgetter. De spits van The Citizens handelde snel, hield Marc Cucurella van zich af en wipte de bal over de uitkomende doelman Robert Sánchez het doel in: 0-1. Zo maakte Haaland in zijn honderdste wedstrijd voor City alweer zijn 91ste goal voor de kampioen van Engeland.

Haaland kwam buiten dat moment amper in het stuk voor in de eerste helft. Hij had voor rust slechts vijf balcontacten en kwam tot één pass. Het aanvalsspel was met de later aangesloten Phil Foden op de bank en de geblesseerde EK-winnaar Rodri niet bij de selectie minder vloeiend dan Pep Guardiola had gehoopt. De Spaanse tacticus liet voormalig PSV'er Savinho als rechtsbuiten debuteren. De van Girona overgekomen aanwinst toonde met een paar fraaie dribbels zijn dreiging, maar kon dat nog niet koppelen aan rendement. Vlak voor rust liep de twintigjarige Braziliaan een blessure op.

In die fase voor rust kwam Chelsea opzetten. Ederson bracht redding op een afstandsschot van Cole Palmer en Nicolas Jackson dacht uit de rebound te scoren, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. De Chelsea-spits stond in kansrijke situaties zo vaak buitenspel, dat het bijna kolderiek werd. Schoten van Christopher Nkunku en Enzo Fernández werden geblokt door de City-defensie die werd teruggedrongen.

Foden kwam bij de start van de tweede helft binnen de lijnen als vervanger van Savinho. Kort na zijn entree ging het achterin mis bij Chelsea, maar Kevin De Bruyne kon een flater van Sánchez niet afstraffen. Doordat de marge klein bleef, hielden The Blues hoop. Maresca probeerde met verse krachten voor een impuls te zorgen. Pedro Neto, Marc Guiu, Kiernan Dewsbury-Hall en Renato Veiga debuteerden als invallers bij de club die deze zomer weer opzien baarde met het transferbeleid. De selectie van Chelsea is op dit moment zo breed dat meer spelers niet waren opgenomen in de wedstrijdselectie dan wel.

Uitgerekend een speler die Chelsea een jaar geleden liet gaan, gooide de wedstrijd in de 84ste minuut in het slot. Mateo Kovacic stoomde op richting het strafschopgebied van Chelsea en haalde uit. Zijn schot was niet perfect, maar wel lastig genoeg om Sánchez te kloppen. Via de Spaanse goalie eindigde de bal in het net: 0-2. Spannend werd het daarna niet meer.