Hand Luis Fabiano helpt Sevilla langs Betis

Sevilla heeft de altijd beladen derby tegen stadgenoot Real Betis met liefst 3-0 gewonnen. Daarmee sluit Sevilla aan bij het rijtje kanshebbers voor Europees voetbal, terwijl Betis dieper in de degradatiezorgen is gedrukt.

Khalid Boulahrouz kon vanaf de tribune aanschouwen dat zijn teammaten van Sevilla veel beter waren dan de gasten. Toch mocht Betis zich beklagen. De thuisclub had een zeer omstreden treffer nodig om op 1-0 te komen. Luis Fabiano (foto) scoorde met de hand.

Maar de voorsprong was niet onverdiend, want Sevilla dicteerde het spel en Frédéric Kanouté had al een grote kans gemist. Vlak voor rust was Luis Fabiano opnieuw trefzeker. Ditmaal zette de Braziliaan na een voorzet van landgenoot Daniel Alves wel zijn hoofd, en niet een hand, tegen de bal.

Met de ruststand van 2-0 was er in de tweede helft eigenlijk geen sprake meer van een echte derby. Daniel Alves zorgde met een van richting veranderd schot al snel voor 3-0.

Sevilla bezet na de winst tegen Betis de achtste plaats in de Primera División een achterstand van drie punten op een plaats die recht geeft op een UEFA Cup-ticket. Betis komt niet verder dan de achttiende plaats.