Handelsmerk 'Bacuna Matata': 'Vrije trap van wereldklasse'

Leandro Bacuna is de hemel ingeprezen door Aston Villa-manager Paul Lambert, nadat hij met een schitterende vrije trap zijn elftal de zege (2-0) had bezorgd.

Handelsmerk 'Bacuna Matata': 'Vrije trap van wereldklasse'

Aston Villa had op dat moment al ruim 450 minuten niet meer gescoord en stond een kwartier voor tijd nog op 0-0 in eigen huis tegen promovendus Cardiff City. Van ruim twintig meter krulde Bacuna vervolgens een directe vrije trap in de kruising, wat hem eerder al lukte tegen Manchester City (3-2 winst). The Daily Mail kopte zondag lovend: Bacuna Matata, verwijzend naar een lied uit de film The Lion King.

Op de officiële site van Aston Villa was trainer Lambert uitgelaten over Bacuna, die hij vooral gebruikt als rechtsback. 'Ik vond zijn vrije trap tegen Manchester City van wereldklasse, maar deze was nog beter. Het was een geweldige vrije trap, maar dat heeft Bacuna in zich. Op de training heb ik iedere keer als hij een vrije trap neemt het gevoel dat hij gaat scoren.'

Bacuna, die deze zomer overkwam van FC Groningen, speelde in negen van de elf competitiewedstrijden van Aston Villa mee. Hij maakte daarin twee doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen