Haperend Bayern ziet Stuttgart passeren

Bayern München-VfL Bochum 0-0Bayern liet opnieuw punten liggen in de strijd om de Duitse landstitel. De regerend kampioen kreeg laagvlieger Bochum niet op de knieën. In de eigen Allianz Arena bakte Bayern er weinig van. In de eerste helft had het nog wel een overwicht. Mark van Bommel kreeg de grootste kans maar stuitte op doelman Jaroslav Drobny.

Na rust kroop Bochum steeds meer uit zijn schulp, met een aantal behoorlijke mogelijkheden als gevolg. Oliver Kahn moest meermaals gestrekt om een nederlaag tegen de nummer vijftien van de Bundesliga te voorkomen. Kenmerkend voor de matige vorm van Bayern na de winterstop was het schot dat Roy Makaay in de 78ste minuut losliet: hoog over.

VfB Stuttgart-Arminia Bielefeld 3-2
Stuttgart deed zijn werk wel naar behoren en klom dankzij de zege op Bielefeld over Bayern heen naar de derde plaats. De thuisploeg, waar topscorer Mario Gomez twee keer scoorde, verdiende de overwinning gezien het overwicht over de gehele wedstrijd. Toch kreeg Stuttgart het in de hectische slotfase nog moeilijk toen Bielefeld terugkwam tot 3-2.