Hasselbaink pakt punt dankzij dubbelslag Austin

Reacties

Jerrel Hasselbaink wacht na twee duels nog op zijn eerste zege als manager van Queens Park Rangers. Tegen Brighton & Hove Albion, dat als koploper afreisde naar Londen, speelden The Hoops wederom gelijk onder leiding van de Nederlander (2-2).

Hasselbaink pakt punt dankzij dubbelslag Austin

Brighton kent een ijzersterk seizoen in het Championship en verloor dit seizoen nog niet op het tweede niveau in Engeland. De selectie van de hoogvlieger kreeg eind november een kwaliteitsimpuls door de tijdelijke komst van Rajiv van La Parra, die gehuurd wordt van Wolverhampton Wanderers.

De Nederlandse aanvaller scoorde het voorbije weekend tegen Derby County voor het eerst in dienst van Brighton en voegde daar op Loftus Road een tweede treffer aan toe. Door de goal van zijn landgenoot en een doelpunt van Dale Stephens keek Hasselbaink met nog een halfuur te gaan tegen een 2-0 achterstand aan. Leroy Fer stond overigens binnen de lijnen, terwijl ploeggenoot Tjaronn Chery de hele wedstrijd op de bank zat. Elvis Manu vertolkte bij Brighton een reserverol.

Hasselbaink rekent voor goals op spits Charlie Austin (foto) en liet onlangs weten dat een vertrek van de goalgetter in de winter onbespreekbaar is. 'Charlie is erg belangrijk voor deze club', aldus de manager. De spits maakte die woorden dinsdagavond meer dan waar.

Austin knalde de aansluitingstreffer kiezelhard in de kruising en hij had nog meer in petto. Uit een corner van Alejandro Faurlin kopte de Engelsman in de 88ste minuut de gelijkmaker voorbij doelman David Stockdale. Door de remise is QPR de nieuwe nummer zeven in het Championship, terwijl Brighton de koppositie moet afstaan aan Middlesbrough en voorlopig de nummer twee is.

Heesen
Hasselbaink heette landgenoot Dirk Heesen dinsdag welkom bij de technische staf van QPR. De voormalige hoofdcoach van FC Oss gaat als veldtrainer fungeren bij de Engelse club. 'Ik wilde iemand met een verleden als verdediger. Dat contrast heb ik nodig', legde Hasselbaink, oud-spits, uit op de clubsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.