Hato accepteert nieuwe rol: 'Dan gaat het zeker de goede kant op'

Reacties

Jorrel Hato moest aan het begin van het seizoen even schakelen, maar is inmiddels gewend aan zijn nieuwe rol als linksback. De verdediger van Ajax ging op de persconferentie in op hoe hij naar zijn nieuwe positie kijkt.

Hato accepteert nieuwe rol: 'Dan gaat het zeker de goede kant op'
© Pro Shots
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Van Hato weten we dat hij zowel als linker centrale verdediger als linksback uit de voeten kan. Echter stak de geboren Rotterdammer meermaals niet onder stoelen of banken dat zijn voorkeur uitgaat naar een defensieve rol in het centrum. Toch is Hato niet dwars gaan liggen.

'Ik heb het eigenlijk vanaf moment één geaccepteerd. Als je op die positie wordt neergezet ga je ook niet zeggen van ik wil niet spelen en dat is ook niet zo', aldus Hato, die inmiddels gewend is aan wat er van hem op die positie wordt verwacht. 'Het was op het begin even zoekende, maar ik denk dat ik die rol wel goed heb opgepakt.'

Een week geleden kwam Hato ook veel in het aanvallende spel van Ajax voor toen het tegen FK Vojvodina in Servië speelde. Tijdens dat duel maakte de linkspoot zelfs nog een pracht van een treffer. 'Dan gaat het zeker de goede kant op', lachte Hato toen hij aan dat moment werd herinnerd.

Alles over Panathinaikos - Ajax

Ajax stuit op Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. We blikken via verschillende manieren vooruit op deze Europese wedstrijd.

Sam Planting brengt de sterktes en zwaktes van de Grieken in kaart.
Alles wat je moet weten over Panathinaikos.
Deze tactiek probeert Francesco Farioli erin te slijpen bij Ajax.
Wat waren de conclusies na FK Vojvodina - Ajax

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.