Hattrick Adebayor bij Arsenal, Hull City blijft verrassen

Emmanuel Adebayor was de uitblinker bij Arsenal, waarvoor ook Robin van Persie scoorde. Hull City vergrootte de onrust bij Newcastle United.

Hattrick Adebayor bij Arsenal, Hull City blijft verrassen

Blackburn Rovers-Arsenal 0-4Robin van Persie opende het bal namens Arsenal door na een dribbel van Theo Walcott met buitenkant links de 0-1 binnen te schieten. Blackburn Rovers bood vervolgens goed tegenspel, maar nadat de gelijkmaker uitbleef was het de beurt aan Emmanuel Adebayor. De Togolees scoorde drie keer, waarvan één uit een strafschop. Met negen punten uit vier duels bezet Arsenal de tweede plaats.

Newcastle United-Hull City 1-2Waar de onrust bij Newcastle United verder toenam, blijft Hull City het goed doen. Marlon King was de grote man bij de gasten. De spits benutte een strafschop en tekende met een individuele actie voor 0-2. Newcastle kwam niet verder dan een tegentreffer van Xisco en verloor Danny Guthrie bovendien met een rode kaart. Het gepromoveerde Hull staat na vier speelronden op zeven punten. Fulham-Bolton Wanderers 2-1Fulham boekte de tweede zege van het seizoen door Bolton te verslaan. Zoltan Gera knalde de 1-0 van zestien meter tegen de touwen en nog voor het rustsignaal zorgde Bobby Zamora met een schot uit de draai voor 2-0. Pas in de 82ste minuut deed Bolton iets terug via Kevin Davies, maar het bleef bij 2-1.

West Bromwich Albion-West Ham United 3-2West Bromwich boekte de eerste zege van het seizoen. In de slotfase was het Chris Brunt die de thuisclub de zege bezorgde. Voor The Baggies had James Morrison met een kopbal al voor 1-0 gezorgd, waarna West Ham United via goals van Mark Noble en Lucas Neill het heft in handen had genomen. Roman Bednar was de maker van de 2-2 door een strafschop te benutten.

Portsmouth-Middlesbrough 2-1Jermain Defoe was in goeden doen voor Portsmouth. De spits scoorde twee keer. Peter Crouch was de aangever bij de eerste goal van Defoe, die zijn tweede scoorde met een volley en de winst voor Pompey veiligstelde. Middlesbrough was op Fratton Park nog wel op voorsprong gekomen. Ahmed Hossam scoorde met een laag schot op aangeven van Afonso Alves.

Wigan Athletic-Sunderland 1-1Amr Zaki is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler bij Wigan Athletic. De Egyptenaar liet in zijn vierde wedstrijd voor The Latics zijn vierde competitietreffer aantekenen. De thuisclub pakte daardoor een punt, nadat Titus Bramble er met een eigen doelpunt voor had gezorgd dat Sunderland aan de leiding was gekomen.

Bekijk hier al onze video's