Hattrick Conference League-held in monsterzege Marokko

Reacties

Marokko heeft dinsdag korte metten gemaakt met Congo-Brazzaville. In het WK-kwalificatieduel was Ayoub El Kaabi, matchwinner van de Conference League-finale namens Olympiakos, twee keer trefzeker.

Hattrick Conference League-held in monsterzege Marokko
© Pro Shots
Congo
Congo
0 - 6
Marokko
Marokko

Hakim Ziyech speelde achter El Kaabi als nummer tien. De oud-Ajacied zag hoe Marseille-speler Azzedine Ounahi de score opende in Stade Adrar in het Marokkaanse Agadir. Aanvankelijk zou het duel in Kinshasha in de Democratische Republiek Congo gespeeld worden, maar enkele dagen geleden werd de locatie zonder duidelijke reden gewijzigd.

Real Betis-verdediger Chadi Riad verdubbelde de voorsprong van Marokko, waarna El Kaabi tweemaal toesloeg voor rust. Ook in de tweede helft was de dertigjarige spits al binnen acht minuten trefzeker om zo zijn hattrick compleet te maken. Het slotakkoord was voor invaller Soufiane Rahimi, die El Kaabi na een uur spelen had afgelost.

Manchester United-middenvelder Sofyan Amrabat speelde de hele wedstrijd bij Marokko, waar PSV'er Ismael Saibari op de bank bleef. De Leeuwen van de Atlas gaan fier aan kop in groep E van de Afrikaanse WK-kwalificatie. Op 17 maart wordt de campagne vervolgd met een wedstrijd tegen Niger.

WK Kwalificatie Afrika

Stand Groep E WK Kwalificatie Afrika 2026 Canada/Mexico/USA

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
3
0
0
10-1
+9
9
2
Niger
3
2
0
1
5-2
+3
6
3
Tanzania
3
2
0
1
2-2
0
6
4
Zambia
4
1
0
3
6-7
-1
3
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.