Hazard-familie heeft (voorlopig) één telg over in het professionele voetbal

Reacties

Na Eden Hazard doet nu ook zijn broer Kylian Hazard een stapje terug uit het betaalde voetbal. In ieder geval voor even dan, want de 29-jarige linksbuiten gaat aan de slag bij Tubize-Braine, een club die op het hoogste Belgische amateurniveau acteert. Wat de transfer extra bijzonder maakt, is dat vader Thierry Hazard een flinke vinger in de pap heeft bij deze club.

Hazard-familie heeft (voorlopig) één telg over in het professionele voetbal
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ondanks dat Kylian Hazard er in 2023 nog bijna hoogstpersoonlijk voor zorgde dat RWDM terugkeerde in de Jupiler Pro League, belandde hij afgelopen halfjaar bij SK Beveren. Deze terugval had alles te maken met de zware knieblessure die Kylian vlak na de promotie van RWDM had opgelopen. Sinds 1 juli zat Kylian echter zonder club en om op gang te blijven, heeft hij nu besloten om voor Tubize-Braine te tekenen.

'Hij heeft altijd gezegd dat hij nog vijf goede jaren als profvoetballer in zich heeft. Maar zijn revalidatie (na de blessure van vorig jaar, red) duurde lang. Daarom kwamen we met hem overeen dat het beste zou zijn als hij zijn carrière hier opnieuw zou lanceren', begon Hazard senior bij RTBF. 'Hier kan hij ritme opdoen en het goede gevoel terugkrijgen. De kans bestaat dat hij vanaf januari alweer op een hoger niveau of in het buitenland speelt, maar laten we niet op de zaken vooruitlopen.'

Kylian is één van de drie Hazard-broers die in het betaalde voetbal actief is geweest. Zoals bekend is Eden alweer een jaar gestopt. Thorgan Hazard is nog actief. De voormalig speler van onder meer PSV maakt zijn minuten momenteel bij RSC Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.