Hearts bezorgt Celtic eerste verlies

Heart of Midlothian onderstreepte de ambities door Celtic de eerste nederlaag aan te smeren. Hearts zegevierde met 2-1 dankzij twee treffers van Roman Bednar.

Het venijn zat hem in de tweede helft, die volgde op een weinig boeiend eerste bedrijf. In de 49ste minuut was het Bednar die de Celtic-defensie te kijk zette en met een schot vanuit moeilijke hoek doelman Artur Boruc klopte.

Celtic kwam na een kwartier langszij. Na een vloeiende combinatie was het Stilian Petrov die de kampioen weer naast de nummer twee van afgelopen seizoen zette.

Maar drie minuten voor tijd pakte Hearts alsnog de drie punten. Invaller Neil Lennon speelde onvoorzichtig terug op doelman Boruc en zag de alerte Bednar de bal oppikken en de keeper omspelen: 2-1.